arkadaşlar öncelikle buraya bişeyler yazabilen , konuyu ciddiye alan saptırmadan yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim...başka yerlerde de açmıştım fakat bir kendi kulüp sitem ve burası bu kadar güzel cevaplar verilmedi açıkcası ...
benim bu sorulardan elde ettiğim sonuc şu ;
Tanrıya inandığımız sürece özgür olamayız ...
barkod da belirttimiş aslında soyut olan birşeyi somutlaştırmaya çalışıyoruz fakat bu sanırım imkansız çünküü köle olup mutlu olabilen , veyaa en basit sevgilisi ve ailesi tafasından yapıcagı iyi birşey de olsa kısıtlanan insanalrın bazıalrı hallerinde memnun yanii onlar bize ne kadar özgür olamsa onlar kendilerince o kadar özgür...
veyaa bir toplumda yaşıyoruz ve yaşadıgımız toplumla yine özgürlüğümüz kısıtlı istediğimiz din i seçme şansımız yok istediğimiz dil ii vb.... şans eseri doğdumuz toplumun gereklerini yapıyoruz bence dogar doğmaz zaten birşeylerin kısıtlamasına giriyoruz...
haaa burdan birçogumuz özgürsek asarız keseriz anlayışını çıkartmasın bahsettiğimiz özgürlük çok farklı bildiğiniz üzere ....
bu arada ahlaki degerleri kaybetmeden insanların iyi kötüyü bilip fakat tanrıya inandığı sürece özgürlüğünü düşünmüyorum ben mi deizm e inanıyorum tanrıya inanıyor korkuyorum ama bu özgürlükden mutluyum 
şu an da bu kadarını sölemek istiyorum yaptıgınız yorumalr harika tekrar teşekkür ederim...
Bir başka hamur benimki, başka maya.
Yoksul gavur, çirkin orospu gibiyim:
Ne din umrumda, ne cennet, ne dünya!
ÖMER HAYYAM
Konu mecan tarafından (07-14-2007 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir..
|