Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-15-2007, 20:55   #20 (permalink)
barkod
|birçocuğunbüyüklüğü|

barkod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yer: !..akşab nadıca kacaşalyap koy yeş rib
Üye No
43
Forum Katkısı
7188
Forum Katkısı Puanı
715709
Derecesi
barkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond reputebarkod has a reputation beyond repute

Özgürlük anlayışımızla ilintili bir durum olur; ki bu da başa dönmemize sebep olur.
İrade sahibiyim, haydi saçma şeyler yapalım demiyorum ki zaten. Hem saçma şey nedir? Son cümlede dediğine katılıyorum. Özgür olamayacağımız kanaatindeyim belirli ölçü dışında. Ama o halde neden bunun varlığından söz edebiliyoruz? Demek ki mümkün olan durumlar da var. Bu da özgürlüğün gerçekleşim şartlarının çeşitlilik gösterebileceğini ifade ediyor bana. Mesela sen de irade sahibi olmanın özgürlüğü engellemediğini söylüyorsun. Ben buna da katılıyorum. Fakat dediğim gibi gerçekleşim alanı farklı bir yeri çağrıştırıyor bana. Bir başka durum ise seçimlerimizin dışında doğuyor ve yaşıyoruz olmamız. Bu da yine belirli noktalarda özgür olunabileceği ya da sadece özgürlük istenebileceği anlamına geliyor gibi. Yine karıştı sanırım. Ama sevdim bu konuyu.
Peki mutlu özgürlük olabilir mi? Özgürlük mutluluk getirir mi? Tek seçenek bu mudur?

- "her büyük servetin arkasında bir suç gizlidir" diyen balzac'tan, "mülkiyet hırsızlıktır" diyen proudhon'a; eşitsizliğin kaynağını, etrafını çevirdiği toprakları kendinin kabul ederek, eline aldığı sopayla koruyan ilk insanda gören rousseau'dan, "banka soymak değil, banka kurmak suçtur" diyen bakunin'e... toplum tarihi, paranın ve sopanın iktidarının yegâne temeli olarak suçun tarihidir. -
ışık ergüden / sessizliğin anarşisi
barkod isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla